Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/branduniverse.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841
Vælg en side

Hvis du har professionel erfaring med at lave eller drive en hjemmeside, så ved du også at hosting er et af de steder man ikke overvejer inden man skal bygge sin hjemmeside. Men som man får mere erfaring finder man ud af at, det er noget af det vigtigste.

Professionelt hosting af hjemmesiden betyder at man køber et webhotel af en hosting virksomhed og så her hoster sin hjemmeside. Hostingen er for en hjemmeside hvad benzin er for en bil. Det er nødvendigt for at man kan køre – hvis man skal have en super hurtig hjemmeside og den gode service, så kan det godt betale sig at bruge lidt ekstra penge på sit webhotel.

Der er mange ting man skal tænke over, når man får sin hjemmeside hostet. Hvis man har en hjemmeside, hvor der laves meget nyt indhold hver dag, fx. nyheder, blogs, kommentarer eller lignende. Har man sådan en side, kan det godt betale sig at gøre lidt ekstra ud af det. Der skal tages backup oftere, der skal også mere fart på det webhotel der driver hjemmesiden.

Hvis man har en hjemmeside, hvor der er mange store billeder, videoer eller andet skal man måske også have en aftale med et hostingcenter om at have plads til film og have nok internetforbindelse (båndbredde) til at kunne servere disse videoer til alle ens besøgende. Det er ofte noget, der skal aftales særskilt.

Hvis man har en hjemmeside, der laver affiliate marketing eller, hvor indhold hurtigt kan genskabes er det måske ikke så vigtigt at man har den hurtigste server eller har daglige backups.

Cloud vs Webhotel

Der er en masse snak om at alle hjemmesider skal i skyen og begrebet “cloud” ser vi også ofte til almindelige wordpress hjemmesider. Fordelen ved en cloudløsning er at den er variabel – det vil sige at i perioder, hvor der er meget trafik og behov for en stor server til at håndtere dette, så kan et cloudmiljø selv finde ud af at skalere op og tilsvarende, når der så ikke er meget trafik eller behov for det, så kan det selv skalere ned igen. Dette giver en god dynamik til hjemmesiden, samtidig med at man så også kun betaler for det man skal bruge.

En af ulemperne ved en cloud baseret løsning er at man skal vide noget omkring teknikken, eller man skal købe sig til denne assistance. Cloud løsninger er noget man normalt vil anbefale til meget store hjemmesider, eller hvis man i forvejen har et cloud setup i sin virksomhed.

Hvad med E-Mail?

Email og hjemmesiden er tæt forbundet. Når man driver en professionel virksomhed vil man ikke vælge at bruge den webmail som ens leverandør af webhotel giver. Her vil man måske kigge på professionelle løsninger som fx. Microsoft Office 365 eller en tilsvarende løsning. Her er cloud delen igen i spil, da Microsoft Office 365 er en cloudbaseret løsning, hvor man køber ind i en online service hos Microsoft og alt kører så online.